Ocazii speciale

De ce dăruim flori de Valentine’s Day

Istoria zilei indragostitilor provine din secolul al III-lea, din Roma, odata cu executarea unui preot pe nume Valenytin, cunoscut astazi ca sfantul Valentin. In fiecare an, pe data de 14 februarie, milioane de oameni din intreaga lume trimit celor dragi flori, felicitari, bomboane, jucarii din plus pentru a-si exprima dragostea si afectiunea.

In secolul al XVII-lea, in Marea Britanie, a devenit obisnuit ca prietenii si iubitii sa faca schimb de mici cadouri si felicitari scrise de mana. In cele din urma, aceasta traditie si-a facut drum si in lumea noua in timpul secolului al XIX-lea, odata cu Revolutia Industriala si au aparut felicitarile pentru Ziua Indragostitilor produse in fabrica. Esther A. Howland a fost pioniera in producerea in serie a primelor felicitari realizate cu dantela, panglici si imagini colorate si mai tarziu a devenit cunoscuta sub titulatura de “Mama Valentine”.

Prima cutie de ciocolata a fost creata de Richard Cadbury, care a inceput sa ambaleze ciocolata in cutii de lux in incercarea de a creste vânzările. El a creat prima cutie de ciocolată în formă de inimă în 1861 și astăzi sunt vândute peste 36 de milioane de cutii de ciocolată în formă de inimă în fiecare an.

Primele inimioare de bomboane au fost făcute și de farmacistul din Boston, Oliver Chase, ca pastile medicale folosite pentru durerile de gât. Termeni precum „Ziua Îndrăgostiților Fericiți” și „Iubita” nu au fost scrise pe bomboane decât mult mai târziu.

De unde au venit florile?

Timp de secole, florile au simbolizat fertilitatea, dragostea și căsătoria, astfel, florile de Ziua Îndrăgostiților au devenit în mod natural un cadou de oferit. Istoria oferirii de flori persoanei iubite de Ziua Îndrăgostiților provine din obiceiul de modă veche de a trimite buchete florale pentru a transmite mesaje non-verbale. Carol al II-lea al Suediei este creditat cu introducerea tradiției „limba persană a florilor” în Europa prin trimiterea primului buchet de Valentine’s Day, folosind fiecare floare pentru a transmite un sens specific, făcând posibilă o întreagă conversație fără cuvinte.

Trandafirii roșii și albi sunt de departe cele mai populare aranjamente florale de Ziua Îndrăgostiților, roșul reprezentând „romantism, dragoste, frumusețe și curaj”, iar albul reprezentând „puritatea, loialitatea și inocența”. Un trandafir rosu fara spini poate insemna „dragoste la prima vedere”. Alte culori de trandafiri pot fi folosite pentru a indica prietenie (galben), apreciere (piersică), feerie (lavandă) sau dulceață și grație (roz).

Frumusețea trandafirului a fost explicată prin mituri străvechi ale creației divine. Zeița greacă Chloris a descoperit o nimfă moartă din pădure și a transformat-o într-o floare; soțul ei Zephyrus a aruncat norii pentru ca soarele lui Apollo să poată arunca razele calde. Afrodita a adăugat frumusețe și nectar aromat de Dionysus, în timp ce cele trei Grații au oferit în continuare daruri de farmec, bucurie și splendoare trandafirului nou bătut. „Regina Florilor” a fost apoi prezentată fiului Afroditei, Eros, zeitatea iubirii.

Statisticile arată că peste 80% dintre cadourile de Ziua Îndrăgostiților includ trandafiri și că aproape o treime din toți adulții vor cumpăra fie plante sau flori de Valentine ca cadou.

Dar copilul zburător (Cupidon)?

În mitologia romană, Cupidon era fiul răutăcios al lui Venus, zeița iubirii și a frumuseții. Era cunoscut pentru că trăgea cu săgeți în zei și oameni deopotrivă, făcându-i să se îndrăgostească instantaneu unul de altul. Pictori renascentisti precum Caravaggio au creat o reprezentare durabilă a lui Cupidon ca un băiat înaripat cu arc și săgeți, care au fost ulterior puse pe felicitări de la începutul secolului al XIX-lea.

Ce să faceți cadou de Ziua Îndrăgostiților?

Fie că este vorba de prima voastră Ziua Îndrăgostiților împreună sau de cea de-a 20-a, alegerea unui cadou pentru cineva special poate fi o sarcină dificilă! Bomboanele, baloanele și trandafirii de Ziua Îndrăgostiților sunt cadouri tradiționale, în timp ce un coș cu produse spa de Ziua Îndrăgostiților adaugă o notă modernă de lux. Pentru a te ajuta să alegi, am creat cele mai bune idei de cadouri de Ziua Îndrăgostiților pentru fiecare etapă a relației tale!

Te-am entuziasmat de Ziua Îndrăgostiților? Deși istoria Zilei Îndrăgostiților nu este doar cu ciocolată și trandafiri, ne bucurăm să avem o zi dedicată arătării iubirii față de ceilalți! Fiecare dragoste contează, așa că anul acesta, nu uita să îi trimiți o notă mamei tale, să iei un cadou pentru colega ta și să arăți un plus de dragoste și apreciere unui prieten care are nevoie. Pentru mai multe idei de cadouri, vizitati site-ul nostru unde sunt prezentate solutiile noastre de cadou pentru un  Valentine’s perfect!

Happy Valentine’s Day!

RECOMANDARILE NOASTRE

Aranjament “Daria”

170 lei
Acest produs contine cutie rosie din carton  4 trandafiri, 9 lalele double , 4 fire de hypericum si alte materiale

Buchet “Red for Passion”

200 lei
Acest produs contine 21 de lalele ambalaj textil stilizat si panglica. Pretul produsului ales din magazinul Florariei Avantgarde, include o

Buchet “Pasiune”

250 lei
Acest produs contine 24 trandafiri rosii si 1 trandafir lila si alte materiale.

Aranjament “Magic Moments”

220 lei
Acest produs contine cutie, macarons, garoafa,trandafir, mini rosa, wax flower, astrantia, lisianthus si alte materiale.Pretul produsului ales din magazinul Florariei
Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *